Вхід | Реєстрація

Оксана Івашко каже, що лаванду садити не пізно

Оксана Івашко каже, що лаванду садити не пізно

Лаванда досить високими темпами завойовує симпатії українців. Ця рослина стала справжньою прикрасою садиби дбайливих господарів.

Цьогорічна весна вступила в свої права напрочуд рано. І багато ґаздинь уже й встигли втомитися, висаджуючи на своїх городах і в садках різні красиві і корисні рослини.

Дехто вважає, що сезон посадок уже закінчився. Насправді ж, чимало рослин можна висаджувати ще й до кінця травня. А якщо квітка, деревце чи кущик ростуть у горщику або контейнері, тобто мають закриту кореневу систему, то ці рослини можна сміливо садити в будь-яку пору року.

Одна із рослин, яка може стати прикрасою кожного двору,  —  це лаванда. Щоправда, потрібно зауважити, що в нашому кліматі доцільно висаджувати у відкритий ґрунт  і не боятися вимерзання  виключно лаванду англійську вузьколисту.

Кобелячанка Оксана Івашко вже шість років вирощує в себе на садибі, що в селі Красне, кілька тисяч кущів цієї рослини. А в період цвітіння лаванди облаштовує там фотозону.  І кобелячани, і гості громади спеціально приїжджають, аби сфотографуватися на фоні неймовірно красивої плантації лаванди.

Оксана говорить, що попри ранню весну лаванда ще остаточно не прокинулася від зимового сну. Жінка каже:

— У лаванди свій графік, і вона його дотримується й цього року. Тому садити її не те що не пізно, а якраз зараз настають максимально сприятливі умови для цього процесу. Погода, самі бачите, змінилася, стало прохолодніше, пішли дощі. Зараз кущики приймуться без проблем.

Взагалі, лаванда — не дуже примхлива рослина. Вона любить рости на сонячному місці. Полив необхідний лише в період укорінення.

Якщо посадити кущики навколо двору на відстані 50-70 сантиметрів один від одного, то через два-три роки матимете живопліт неймовірної краси. Живе ця рослина 15 років.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 квітня, 13:19 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації