Вхід | Реєстрація

Інтернет та Білики - речі несумісні?     

Смт. Білики – другий за величиною населений пункт в Кобеляцькому районі, отже базові комунікативні послуги повинні бути, можливо не на такому високому рівні як у великих містах, але бути.
З такими райдужними сподіваннями я попрямував до місцевого вузла зв’язку з наміром підключити на свій стаціонарний телефон Інтернет від «Укртелекому».
І от тут з’явився перший «сюрпрайз», місцева АТС не має ніякого відношення до «Укртелекому» - вона є власністю СП «Вузол зв’язку» який надає (читай – перепродує) послуги ВИКЛЮЧНО голосового телефонного зв’язку, за що і отримує абонентську плату.
До речі, як мені розповіли в приватній розмові – досить невдало, безліч абонентів взагалі не сплачує за послуги зв’язку, а ті кому телефон відключили за несплату, навіть чути не бажають про повернення боргів, що накопичилися за ними на момент відключення.
Збентежений такою новиною, на наступний день, я попрямував до районного відділення «Укртелекому».
Потрапив на прийом до заступника директора. Спочатку бесіда проходила досить приємно, аж доки не дізналися що я приїхав з Біликів з питанням щодо Інтернету від «Укртелекому», тут раптом все різко зіпсувалось.
На пряме питання: - Як мені підключитись до дротового Інтернету? – відповідь була проста і коротка: - Ніяк.
Про взаємовідносини «Укртелекому» та СП «Вузол зв’язку» мені розповідати взагалі не захотіли, мотивуючи відмову цікавим терміном - «комерційна таємниця».
Після таких пригод, я вирішив з’ясувати у знайомих, який Інтернет взагалі доступний на території селища, і от що з’ясувалося:
1) більшість установ користується 3G – Інтернетом від «Інтертелекому»;
2) мешканці мікрорайону «Молодіжний» - дротовим Інтернетом від кобеляцької фірми (називати не буду, щоб не сприйняли за приховану рекламу), але після сутички даної фірми з районним відділенням ПАТ «Полтаваобленерго», щодо орендної плати за використання опор електромережі, під розміщення дротів для Інтернет – зв’язку (ситуація висвітлювалася в минулих номерах тижневика «Ехо»), фірма вирішила відмовитись від розширення своєї мережі в Біликах.
3) Супутникова тарілка і відповідно - доступ до Інтернету.
Ну а всі інші, в кого немає коштів на таке досить недешеве задоволення, використовують мобільний Інтернет від національних операторів (Київстар, Лайф,МТС).
Підсумовуючи все вищенаведене , хочу запитати Вас, дорогі читачі:
- яким видом Інтернет – підключення Ви користуєтесь?
- чи задовольняє Вас в ньому співвідношення «ціна – якість» ?
- що саме Ви думаєте з приводу таких цікавих взаємовідносин між «Укртелекомом» та білицьким СП «Вузол зв’язку»?

Поділитися:
14 липня 2013, 20:47 | Блог: SKARM | Переглядів: 5355
Автор: skarm
Кількість записів: 14

Власні прозові твори різних жанрів та тематики.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації